Mijn wekelijkse uitlating over random crap.

Ding-dong

Door HaX0r op woensdag 27 juli 2011 14:47 - Reacties (17)
Categorie: Weekly Spit, Views: 3.905

Vandaag ging wel liefst 3x de deurbel over. Elke keer opende ik vol verwachting de deur op iets wat ik besteld had. En 3x raak! Ik bedacht echter hoe onhandig het huidige pakket-service systeem eigenlijk is.

Vroeg‚h ging de pakket-service gewoon via het rijk. Niks geen 6 verschillende post en pakket services. Het was een stuk handiger geweest als ik al die 3 verschillende pakketjes gewoon in 1x zou ontvangen. Nu moet ik dus de hele dag thuis zijn om 3x een pakketje aan te nemen. Wellicht kunnen ze allemaal fuseren en alles via 1 centrale regelen.

RED: Het is natuurlijk belachelijk dat 't milieu 3x belast wordt met (vracht)auto's die op-en-neer moeten rijden, 3 mensen die zich bezig moeten houden met het afleveren van je pakketje, 3 keer de "slijtage" aan allerlei infrastructuur en ga zo maar door.
RobIII

Maargoed, vandaag ontvangen:
  • Vervanging kapot G110 keyboard
  • Luchtfilter Wat is dat??
  • Star Wars Pre-Order Kit
Ondanks dat de post beter geregeld kan worden ben ik toch wel blij dat het zo snel geleverd wordt. Meestal ontvang ik bestellingen gelijk de volgende dag. Ik wacht dan ook al weer met smart op mijn volgende bestelling.

Communicatie

Door HaX0r op zaterdag 23 juli 2011 09:56 - Reacties (6)
Categorie: Weekly Spit, Views: 2.872

Vandaag zat ik in de bus met 2 mensen die geanimeerd met elkaar aan het praten waren. Ze maakten echter geen geluid, 1 van hun was doof en ze communiceerde met gebaren taal. Ik had dit eigenlijk nog nooit eerder gezien, geÔntrigeerd luisterde keek ik stiekem hun gesprek af.

Ondanks dat ik nooit gebaren taal geleerd heb kon ik het redelijk volgen. Ze gebruikten een combinatie van handgebaren en overdreven emoties en vervormingen van hun gezicht. Die emoties die zij aan elkaar lieten zien waren zo duidelijk dat ik gewoon een grapje aan zag zitten komen. Het was heel erg leuk om die 2 mensen in stilte te zien lachen.

Goede communicatie echt face-to-face is iets wat ik vaak mis bij mijn mede IT'ers. Het zij door een zekere intelligentie en/of een vorm van autisme. Al hoewel dit zeker niet waar is voor iedereen, zullen de meesten dit toch wel een beetje herkennen. De communicatie wordt daardoor niet minder maar wel anders. Het is een stuk makkelijker als het grootste deel van de communicatie gaat door non-verbale communicatie in een normale conversatie maar dat kom ik dus minder tegen.

Misschien is het een idee om IT'ers die minder communicatief sterk zijn gebaren taal te laten leren. Omdat hier de emoties overdreven worden geuit is het makkelijker dergelijke lichaamstaal te herkennen.

Wat je al niet bedenkt als je in de bus zit. :+

First Post!

Door HaX0r op zondag 17 juli 2011 01:24 - Reacties (13)
Categorie: Weekly Spit, Views: 3.589

Jawel, mijn eerste week als actief lid bij Tweakers zit er op. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Leuke community en een hoop mensen met kennis van zaken! Hopelijk mag ik hier nog een hele tijd met plezier doorbrengen. Aangezien ik nieuw ben en eigenlijk een beetje out of the blue kom zal ik me even kort voorstellen.

Ik ben sinds mijn 4de levens jaar aan het kloten met pc's en al falend van alles te ontdekken en te leren. Heb al een aantal computers versleten en menig OS laten crashen. Na een wat onconventionele school carriŤre eindelijk aan de start van mijn informatica opleiding waar ik al een tijd naartoe aan het werken ben.
In mijn vrije tijd houd ik van muziek maken (met instrumenten uiteraard), feesten en af en toe nog wel eens sporten. Daarnaast ben ik werkzaam als webdesigner voor mijn eigen bedrijfje.

Ik heb het gevoel hier wel een bijdrage op 1 of andere manier te kunnen leveren. Ben creatief en help graag anderen. Graag zou ik in de toekomst horen wanneer ik geen n00b meer ben. Tot die tijd draag ik met trots deze ondertitel!

Check mijn profiel om te zien wat ik allemaal heb uitgespookt deze week.